Beograd dobio prvi ekološki Maxi supermarket

Trgovinska kompanija Delez Srbija je danas na Novom Beogradu otvorila ekološki Maxi supermarket u kom je prvi put u Srbiji primenjen ekološki sistem rashladnih uređaja.

Beograd dobio prvi ekološki Maxi supermarket novi beograd dzona kenedija 10a ekologija roba trgovina maloprodaja srbija timp portal
foto: Delez Srbija

Ova prodavnica je, pored novog ekološkog uređaja, opremljena modernom, funkcionalnom i ekonomičnom opremom po najvišim ekološkim standardima za čuvanje i izlaganje robe a nalazi se na adresi Džona Kenedija 10a.

Otvaranju nove ekološke radnje prisustvovali su Goran Trivan, ministar za zaštitu životne sredine i Kventin Roje, generalni direktor kompanije Delez Srbija.

„Briga o životnoj sredini za našu kompaniju je veoma je važna. Pokrenute su brojne inicijative i realizovane aktivnosti usmerene ka tome da se poveća ekološka svest svih građana. Prvi smo uveli sistem naplate kesa, zahvaljujući kojem smo smanjili njihovo korišćenje za više od  65 %. Zajedno sa potrošačima samo u prošloj godini reciklirali smo više od deset hiljada tona otpada. Planiramo da do kraja godine otvorimo još prodavnica, uz poštovanje najstrožih ekoloških standarda“, istakao je Kventin Roje.

Ekološki sistem komercijalnog hlađenja realizovan je zajedno sa partnerima, kompanijama Danfoss, Frigomax i de Rigo Refrigeration a podrška je dobijena i od strane Mašinskog fakulteta u Beogradu.