Beograd dobio novi tržni centar – Capitol Park u Rakovici

Na mestu nekadašnje fabrike guma „Rekord“ od danas, 19. oktobra, nalazi se Capitol Park u Rakovici u okviru koga je smešteno više od 30 lokala poznatih domaćih i svetskih brendova.

otvoren capitol park u rakovici 19-oktobar-defacto-Srbija-cinegrand-bioskop-lc-waikiki-dis-epik-park-poseidon-group-retail-park-tržni-centar-trgovina-malopordaja-srbija-timp-portal
foto: Capitol Park Rakovica
Vrata novog tržnog centra otvorena su u 10 sati a svečani program, kom su prisustvovali predstavnici kompanija investitora i gradskih vlasti kao i otpočeo je u 11 časova.
Capitol Park u Rakovici prostire se na preko 25.000 m² a Beograđani u njemu mogu da kupuju u prodavnicama New Yorkera, Deichmanna, dm drogeria, Đaka, Jyska i drugih. U ovom tržnom centru uskoro se otvara i prva radnja poznatog turskog modnog brenda DeFacto u Srbiji.
U okviru tržnog centra smešten je i prvi Cine Grand bioskop u Srbiji. Ovaj bioskop odlikuje šest sala opremljenih savremenim laserskim projektorima, platnima i ozvučenjem. Iz domaće distributerske kompanije MCF, koja je ovaj bioskop otvorila u saradnji sa internacionalnim bioskopskim lancem Cine Grand, istakli su da planiraju otvaranje još nekoliko bioskopa u našoj zemlji.
Na svečanom otvaranju je kompanija Poseidon Group predsedniku opštine Rakovica Vladanu Kociću donirala ček od 10.000 evra za izgradnju dečijeg parka u Rakovici, dok je predsedniku džudo kluba „Rakovica“ – Miomiru Mrvaljeviću i najtrofejnijem takmičaru tog kluba – Aleksandru Kukolju, ček u iznosu od 15.000 evra.
Za najmlađe posetioce, organizatori su tokom celog dana pripremili zanimljive sadržaje u zabavnom parku u kom su se mališani družili sa animatorima, maskotama, klovnovima, gledali zanimljive predstave, učestvovali u kreativnim radionicama i oslikavanju lica. Svi kupci imali su priliku da uživaju i u nastupima kulturno umetničkih i pevačkih društava, Željka Vasića, Dženana Lončarevića i Lexington benda.
U gradnju ovog retail parka kompanija Poseidon group je, zajedno sa partnerom, belgijskom kompanijom Mitiska REIM, investirala 30 miliona evra. Capitol park u Rakovici je njihov treći tržni centar u Srbiji, nakon retail parkova u Šapcu i Somboru. Otvaranje četvrtog, u Leskovcu, je u pripremi i očekuje se naredne godine, kada će ova kompanija otkriti u koja dva grada planira dalju izgradnju tržnih centara.