Otvoren Capitol Park Sombor

Stanovnici Sombora dobili su danas moderan prostor za kupovinu. Tačno u 10 sati otvoren je prvi retail park u ovom gradu – Capitol Park Sombor.

otvoren Capitol Park Sombor retail-park-poseidon-group-otvaranje-21-septembar-2017-lidl-takko-dm-deichmann-topshop-poseidon-group-tržni-centar-sombor-trgovina-maloprodaja-srbija-timp-portal
foto: Capitol Park
Prve posetioce su dočekali različiti zabavni sadržaji, iznenađenja i popusti u radnjama. Ljubitelji pop muzike će od 20 sati moći da uživaju u koncertu Željka Vasića.
Novi tržni centar se nalazi u centru grada, u Štrosmajerovoj ulici 28 i obuhvata površinu od 3.300 m² u okviru kojih je smešteno devet lokala.
Somborci u njemu mogu da pronađu radnje domaćih i internacionalnih modnih brendova, drogeriju, salon nameštaja, menjačnicu i apoteku. Otvaranjem se zvanično okončala prva faza ovog projekta, dok će Lidl supermarket biti otvoren naredne godine.
Svečanoj ceremoniji otvaranja i presecanja vrpce prisustvovali su zvaničnici opštine Sombor, oklonih opština i partneri kompanije investitora.
Investiciju britanske Poseidon grupe, vrednu 10 miliona evra, pozdravili su predsednik skupštine Grada Sombora prim. dr Zoran Parčetić i direktor Poseidon grupe u Srbiji, Džejms Gan.
otvoren Capitol Park Sombor retail-park-poseidon-group-otvaranje-21-septembar-2017-lidl-takko-dm-deichmann-topshop-poseidon-group-tržni-centar-sombor-trgovina-maloprodaja-srbija-timp-portal
foto: Capitol Park
Džejms Gan se ujedno zahvalio opštini Sombor i njenim građanima na podršci tokom realizacije ovog projekta i najavio dalja ulaganja u Srbiji.
„Verujemo da će naše investicije doprineti budućim ulaganjima od strane međunarodnih investitora i tako doneti nova radna mesta, nove proizvode i usluge za zajednice širom Srbije”, istakao je on.
„Kao neko ko je odrastao i živeo u Somboru koji je bio poznat trgovački centar ovog regiona i šire, očekujem da će otvaranje ovog tržnog centra našem gradu vratiti taj epitet. Nadam se i da će otvaranje skoro 100 novih radnih mesta, osim dobrobiti za porodice novozaposlenih,  doprineti i pospešiti poslovanje postojećih preduzetnika“, izjavio je predsednik skupštine Grada Sombora prim. dr Zoran Parčetić.
Capitol Park u Somboru je drugi projekat britanskog investitora Poseidon Grupe u našoj zemlji. Otvaranje novog retail parka u Rakovici zakazano je za oktobar a u planu su i novi projekti u drugim delovima Srbije.