Otvoren bioskop Cineplexx BIG Beograd

Prikazivanjem nastavka popularne filmske franšize „Paklene ulice 8“ otvoren je bioskop Cineplexx BIG Beograd u novom tržnom centru BIG Fashion.

Otvoren bioskop Cineplexx BIG Beograd big fashion karaburma
foto: Cineplexx
Novi bioskop ima osam sala, ukupni kapacitet od 1.300 mesta i prostire se na površini od 3.000 m². Pored 4K projektora, sve sale su digitalizovane i opremljene Real D 3D tehnologijom. Ovo je prvi bioskop u Beogradu sa mogućnošću prikazivanja filmova uz pomoć najnovije serije Barco laserskih projektora. Oni se oslanjaju na tehnologiju plavog lasera, za pun spektar boja i visok kvalitet slike.
Radi dobijanja akustične atmosfere u dvoranama, kroz ceo bioskop razvučeno je ukupno 27 kilometara kablova i instaliran je JBL 5.1 i 7.1 sistem zvučnika. Srebrno bioskopsko platno ukupne površine od 481 kvadratni metar postavljeno je na sferične ekrane, kako bi gledanje filmova iz svakog mesta u sali bilo identičnog kvaliteta.
Sve sale bioskopa opremljene su i VIP sedištima i posebnim mestima za zaljubljene a na njegovoj izgradnji radilo je 550 radnika.
Kompanija Cineplexx International je početkom aprila u Bukureštu dobila nagradu EuropaProprety za retail kompaniju godine u Srbiji. Ova nagrada se dodeljuje kompanijama koje su bile najaktivnije u regionu na osnovu njihovih tržišnih inovacija, ekspanzije na tržištu, koncepta i dizajna i komercijalnog uspeha.