Beogradski Cvetni trg ove subote postaje Olimpionica

BITEF će, zajedno sa Maxi supermarketima, 2. septembra od 11 do 14 časova na Cvetnom trgu u Beogradu organizovati Olimpionicu u okviru koje će najmlađim sugrađanima dočarati kako je izgledao život na antičkom Olimpu.

olimpionica-bitef-maxi-supermarketi-svetni-trg-2-septembar-deca-mališani-događaj-nenad-veljković-antička-grčka-olimp-bogovi-trgovina-maloprodaja-srbija-timp-portal
foto: Ilustracija, Pixabay
Šta se nalazilo na trpezi grčkih bogova, zašto je nektar bio piće rezervisano samo za najviša božanstva i šta deca danas mogu naučiti iz teatra drevne Helade, najmlađi Beograđani će zajedno sa svojim roditeljima imati priliku da nauče na ovom događaju.
‚‚Bogovske“ zalogaje, po autentičnom olimpovskom receptu, za sve dečake i devojčice pripremaće poznati kuvar Nenad Veljković, a mališani će se zabavljati i uz muziku savremenih bogova. Deca će imati priliku i da sama naslikaju najlepše olimpovske oblake na velikom platnu i na taj način postanu deo mitologije. Za kraj, BITEF Dance Company  pripremio je iznenađenje zbog koga će i najmlađima, ali i roditeljima, biti jasno zašto je bilo lepo živeti u vreme antičkog teatra i drevnog Olimpa.
Događaj Olimpionica na Cvetnom trgu samo je jedan od programa koji će obeležiti 51. BITEF.