Drugi srpski Red Bull Flugtag okupio 50.000 ljudi

33 ekipe su se danas na Adi Ciganliji nadmetale za titulu najboljeg i najluđeg tima u okviru drugog srpskog Red Bull Flugtaga – četvoročasovnog letačkog ali i audio-vizuelnog spektakla koji je okupio 50.000 ljudi.

Drugi srpski Red Bull Flugtag okupio 50.000 ljudi red bull flugtag ada ciganlija 30 jun pobednici takmicenje avioni letelice trgovina maloprodaja srbija timp portal
foto: Predrag Vučković

Priznanje za najbolju među njima dobila je ekipa Flyin’ Figuar Space Edition koja je prešla 15,15 metara sa piste visoke šest metara.

Najkreativniji nastup i treće mesto osvojio je tim Flying Hoptopod Monster a drugo mesto je odnela ekipa Praslinova anti-stres mašina F40.

Dobar nastup i let u Adu imali su sir, opanak, tenk, klavir, jednorog i mnogo drugih uvrnutih životinja, povrća i drugih objekata.

Ekipa Flyin’ Figuar je odbranila titulu iz 2013, sa malom korekcijom u imenu – sada je dodato Space Edition u kombinaciji fiće i jaguara sa krilima.

Nije nadmašen let od 19 metara od pre šest godina, ali je sve nadoknađeno u kombinaciji sa nastupom i atraktivnošću za konačni učinak.

“Za ovogodišnji nastup napravili smo letelicu pod radnim nazivom “Millenium Figuar”. To je ultra laka letelica, dužine 6 a širine 5 metara, a težina letelice bez pilota nije prešla 25kg. Zbog toga i zbog kvaliteta izrade, osobine letelice smo podigli na viši nivo i potrudili se da nadmašimo nastup iz 2013. godine. Takođe, sve to je upotpunjeno zanimljivim performansom i maskama”, istakao je Marko Aćimović ispred ekipe koja će za nagradu otputovati u Salcburg u Red Bull Hangar-7 gde će timski poleteti u Flying Bulls helikopteru.

Ekipe su kroz ceo program motivisali voditelji Sara Jo, Ajs Nigrutin i Galeb Nikačević.

Pored timova na pisti su se najpre Ajs Nigrutin i Timbe izveli miks svojih hitova a pistu je na pola letačkog šoua zauzela i Sara Jo koja je uživo otpevala pesme “Nemam Vremena Za To“ i “Bez Sna“.

U ulozi žirija našli su se Petar Vojinović, Sajsi MC, SevdahBABY, Tatjana Vojtehovski, Hana Adrović, Dejan Turk, Marko Ždero i drugi koji su imali težak zadatak da izaberu najkreativniju ekipu.