Nove praznične kolekcije stižu u Ikeu

Ovog meseca, u beogradsku robnu kuću Ikea stižu zimske praznične kolekcije VÄRMER i VINTERFEST a uskoro se očekuje i dolazak MARKERAD kolekcije koja je kreirana u saradnji sa dizajnerom Virgilom Ablohom.

Ikea u Srbiji zabeležila rast prometa ikea srbija trgovina maloprodaja srbija timp portal
foto: Ikea Srbija

Ikea je pozvala dve dizajnerske kulture iz dva različita dela sveta, Švedske i Kenije, da kreiraju kolekciju inspirisanu praznicima.

Korišćenjem svojih stilova i svakodnevnice kao početne tačke za svoj dizajn, VÄRMER se sastoji od aktuelnih i funkcionalnih komada nameštaja i ukrasa dizajniranih za sve vrste proslava kao i za zajedničke trenutke.

Ovogodišnji praznični asortiman koji će biti dostupan u okviru kolekcije VINTERFEST inspirisan je savremenim načinima proslave i povezivanja ljudi a kombinuje jednostavnost i bogate šare.

MARKERAD ograničena kolekcija kombinuje funkcionalnost sa uličnom umetnošću i kulturnim referencama, a njen asortiman modnog nameštaja uključuje dnevni krevet, sto, stolicu, ogledalo, rasvetu, tkanine za krevet, komodu i dodatke.

Virgil je, uz Henrika Mosta, kreativnog lidera u kompaniji Ikea, sproveo sveobuhvatno istraživanje stila života mladih osoba kako bi razumeo njihove potrebe u trenutku kada se prvi put odlučuju na samostalan život a zatim su zajedno radili na razvijanju skica i prototipova.

Kolekcija će biti predstavljena u Srbiji, 2. novembra 2019. godine.