Predstavnici Norveške ambasade posetili Knjaz Miloš

Kako bi se upoznala sa procesima proizvodnje vode, delegacija ambasade Kraljevine Norveške u Srbiji, na čelu sa ambasadorom, Arneom Sanesom Bjornstadom, posetila je fabriku Knjaz Miloš u Aranđelovcu.

Norveski-ambasador-posetio-fabriku Knjaz Miloš Aradndjelovac gazirana-voda-proizvodi-kraljevina-norveska-poseta-mineralna-voda-fabrika-trgovina-maloprodaja-srbija-timp-portal
foto: Knjaz Miloš
„Na ideju o poseti fabrici došli smo kada se jedan od kolega setio da je, prema našim arhivama, proizvod koji ambasada najduže kupuje upravo ova gazirana voda, te smo želeli da posetimo fabriku smeštenu u srcu Srbije“, istakao je ambasador Arne Sanes Bjornstad i zahvalio se zaposlenima na gostoprimstvu.
Prilikom posete, gosti i domaćini podsetili su se i partnerstva na rekonstrukciji Paviljona Knjaz Miloš, prve fabrike mineralne vode u Srbiji. Ovaj objekat od istorijskog značaja izgrađen je 1907. a rekonstruisan 2016. godine, kao rezultat saradnje Vlade Kraljevine Norveške, ove kompanije, Opštine Aranđelovac i Specijalne bolnice Bukovička banja.