Patike boje vina stižu u Srbiju

Kraj godine je najčešće rezervisan za održavanje sajmova vina širom sveta a sportska marka Nike iskoristila je ovo vreme kako bi predstavlja novo izdanje Air Jordan V patika inspirisanih bojom crvenog vina.

Nike Air Jordan V Retro PRM-Bordeaux-tike-shop-beograd-patike-boja-vina-koza-djon-ulozak-dizajn-premijera-14-decembar-trgovina-maloprodaja-srbija-timp-portal
foto: tike, Nike
Svetska premijera održaće se 14. decembra a novi model biće dostupan u pojedinim svetskim gradovima. Među njima će se naći i Beograd u kom će ove patike svoje mesto naći na policama Tike šopa.
Ovaj model biće dostupn u veličinama od 40.5 do 48.5 a izrađen je od kože kojom je obložen i đon patike. I njenu unutrašnjost karakteriše koža prošivena poput kožnog nameštaja a od istog materijala napravljen je i dvoslojni uložak.
Iz kompanije su istakli da model zadržava svoje osnovne karakteristike sa prvih izdanja iz davne 1990. godine a to su jezik u obliku repa aviona, ajkulini zubi izbačeni na bočnom delu đona, ventilacioni prorezi sa strane i steznik za pertle. Dizajneri su inspiraciju za te elemente pronašli u estetici ratnih borbenih aviona.