U školama širom Srbije nastavlja se projekat Zdravo rastimo

Nova sezona projekta Zdravo Rastimo, koji se sprovodi sa ciljem poboljšanja znanja đaka o pravilnoj ishrani i značaju fizičke aktivnosti, otpočela je u osnovnim školama širom Srbije.

U školama širom Srbije nastavlja se projekat Zdravo rastimo nestle đaci učenici sport fizičko aktivnost zdrava ishrana trgovina maloprodaja srbija timp portal
foto: Ilustracija, Pixabay

Projektat Zdravo Rastimo organizuje kompanija Nestlé u saradnji sa osnovnim školama i Savezom za školski sport Srbije. Nastavnici fizičke aktivnosti su edukatori koji tokom školske godine sprovode zanimljive i korisne aktivnosti kako bi deci približili značaj brige o sopstvenom zdravlju.

Pored 6.700 đaka sedmog razreda, projekat će u ovoj školskoj godini i obuhvatiti 13.700 učenika trećeg i četvrtog razreda, ukupno dostižući broj od 20.400 dece uključenih u projekat.

„U osam sezona, koliko se ovaj projekat sprovodi u školama širom Srbije, učešće u njemu uzelo je više od 380 škola i preko 45.500 učenika. Brojke pokazuju kako naš projekat prevazilazi svoju početnu ideju, i postaje ceo pokret usmeren na vršnjačku edukaciju, što je jedan od najefikasnijih načina učenja u mlađem dobu“, ističe Irena Kurtanjek, menadžer korporativnih komunikacija kompanije Nestlé.

Do danas se znanje o pravilnoj ishrani učesnika programa, koje se svake godine evaluira u saradnji sa Institutom za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“, poboljšalo za prosečno 14%.