Izabrani najbolji domaći proizvodi i brendovi

U okviru kampanje “ Moj izbor 2019 “ , nedavno su određeni dobitnici izbora za najbolje domaće proizvode i brendove po mišljenju potrošača.

Izabrani najbolji domaći proizvodi i brendovi priznanje moj izbor 2019 plazma imlek nagrada trgovina maloprodaja srbija timp portal
foto: Udruženje Moj izbor

Kao i prethodne godine, titulu „Najomiljeniji domaći proizvod“ osvojio je Plazma keks dok je nagradu „Najomiljeniji proizvođač u Srbiji“ ponela kompanija Imlek.

Kao najbolji brendovi u svojim kategorijama, nagrade su osvojili i: Začin C, Smoki, Metalac posuđe, Knjaz Miloš, Zlatiborac, Dijamant ulje, Moja Kravica, Nectar Family, PS fashion, Plazma keks, Pošta Srbije, Maxi, Dunav osiguranje, Banca Intesa, Forma Ideale, EXIT, dok je pobednik internet glasanja brend Tiffany.

U konkurenciji za nagradu se ove godine našlo 930 domaćih proizvoda i brendova u 27 kategorija.

Glasanje je organizovano u dva kruga – u prvom se glasalo putem interneta dok je glasanje u drugom krugu organizovano na terenu, u deset gradova Srbije.

Kampanja Moj izbor organizuje se devetu godinu za redom a tokom ovih godina nagradu su osvojile 43 kompanije i 47 brendova.

Priznanje se dodeljuje na osnovu glasova potrošača a uslov da neki proizvod bude nominovan jeste da je domaćeg porekla, bez obzira na strukturu vlasništva kompanije koja ga proizvodi.

Izuzetno, za ovu nagradu mogu biti nominovati i strani proizvodi i brendovi, ukoliko poslovanje njihovih kompanija odlikuju značajne investicije u Srbiji, visoka društvena odgovornost i slično.