Proteklih nedelja, Doncafé je organizovao konkurs u okviru kog je pozvao ljude iz cele Srbije da zabeleže svoje buđenje, male jutarnje rituale i uživanje u kafi. Izborom najupečatljivijih snimaka i interesantnom montažom nastao je optimistični dokumentarac Moj grad se budi, koji budi i emocije.

Uz prvu jutarnju kafu, 25. juna u bioskopu Cineplexx Ušće, premijerno je emitovan prvi film koji govori o jutru i ljudima. Publika u dvorani sa oduševljenjem je pozdravila ovo zanimljivo filmsko ostvarenje i nagradila ga gromoglasnim aplauzom.
Ljudi širom Srbije mogli su da pogledaju film i online, paralelno sa održavanjem bioskopske premijere.
 “Reditelj se obično oslanja na kreativnost i talenat svojih najbližih saradnika – scenariste, direktora fotografije,  a čar ovog projekta je upravo to što su ljubitelji kafe koautori filma o buđenju gradova. Rezultat je jedna vrlo simpatična, emotivna i žanrovski kolažna roller-coaster vožnja u kojoj su naši “džezveri” na originalan način prikazali optimizam i pozitivinu sliku sveta koji ih okružuje”, rekao je Gregor Kovačević, reditelj filma Moj grad se budi.
Za vreme trajanja konkursa poslato je mnoštvo snimaka dok je u film uključeno 95 različitih jutarnjih priča 61 autora.
Doncafé je projektom Moj grad se budi želeo da pokaže kako je kafa neizostavni deo svakog jutra i omogućio svim ljubiteljima kafe da budu kreatori i akteri jednog jedinstvenog i autentičnog filma”, istakli su iz kompanije Strauss Adriatic.