Poverenje dobavljača, države i kupaca ključno za poslovanje kompanije Mercator-S

Trgovinska kompanija Mercator-S je na jučerašnjem sastanku sa državnim zvaničincima i predstavnicima kompanija sa kojima sarađuje, predstavila svoje poslovne rezultate i planove za budućnost.

Poverenje dobavljača, države i kupaca ključno za poslovanje kompanije Mercator-S država kupci privredna komora srbije dobavljači roda idea trgovina maloprodaja srbija timp portal
foto: Mercator-S

U okviru kompanije danas posluju trgovinski lanci Idea i Roda kao i Mercator hipermarketi, koji poseduju 320 prodajnih objekata u 78 gradova naše zemlje.

Ujedno, ona sarađuje sa više od 700 domaćih dobavljača, u asortimanu ima 21 hiljadu domaćih artikala koji čine više od 60 odsto ukupnog prometa a u njoj je zapsoleno oko 8 hiljada ljudi, saopšteno je iz Mercatora-S.

Učesnici sastanka su istakli da, zahvaljujući tome, ona predstavlja podršku domaćoj privredi i platformu za unapređenje sektora, umrežavanje kompanija i plasman domaće robe.

„Mercator-S je od velikog značaja za plasman domaćih proizvoda i pozicioniranje domaćih brendova, ne samo u Srbiji već i u regionu, sa više od 1.000 prodajnih objekata u Srbiji, BiH, Sloveniji i Crnoj Goriˮ, rekao je Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije koja je organizovala ovaj poslovni sastanak.

Nakon uvodnog obraćanja državnih zvaničnika generalni direktor kompanije, Entoni Sošić, predstavio je poslovne rezultate u prethodne dve godine kao i planove za naredni period.

„Mercator Grupa se strateškim planiranjem i odgovornim poslovanjem konsolidovala, i u prvih devet meseci 2018. godine povećala prihod za 5,4 odsto, smanjila dug za 93,3 miliona evra i nastavila da ulaže u razvoj kompanije”, istakao je Sošić, i dodao: „Poverenje i podrška koje je pokazala država, dobavljači, kao i naši potrošači bili su ključni za naše poslovanje u poslednje dve godine. U navedenom periodu smo kroz različita poreska davanja u budžet Republike Srbije uplatili oko 150 miliona evra, oko 700 hiljada evra uložili u društveno odgovorne projekte, a u narednom periodu planiramo da nastavimo poslovanje u istom pravcu”.

Poslovni sastanak nastavljen je u otvorenom razgovoru između privrednika sa državnim zvaničnicima i predstavnicima ove trgovinske kompanije.