Podrška Udruženjima koja brinu o deci

U mesecu novembru, u kom se obeležava i Svetski dan deteta, tradicionalno dobrovoljno prikupljanje priloga u okviru „humanitarnih kasica“ u McDonald’s restoranima, biće namenjeno udruženjima koja brinu o deci širom Srbije.

Podrška Udruženjima koja brinu o deci mcdonads srbija humanitarne kasice dobrovoljni prilog udruzenje za decu srbija trgovina maloprodaja srbija timp portal
foto: Ilustracija, Pexels
Ova sredstva biće donirana udruženjima „Svratište“,  Grupa za decu i mlade „Indigo“, Romsko srpsko prijateljstvo „Stablo“, Centar za razvoj potencijala dece i mladih „Play“ i Edukativni centar roma „ECR“.
Donaciju će obezbediti gosti restorana kroz priloge koji se prikupljaju u kasicama smeštenim na pultovima za naručivanje hrane kao i kompanija McDonald’s, kroz izdvajanje sredstava od prodatih Happy Meal obroka.
“U godini kada slavimo 30 godina rada u Srbiji, odlučili smo da podržimo što više udruženja koja svakodnevno brinu o deci. Želja nam je da od sakupljenog novca deca dobiju bolje uslove za svakodnevne aktivnosti koje se sprovode u okviru ovih udruženja.“ – izjavila Desanka Landauer, direktorka marketinga kompanije McDonald’s u Srbiji.
Iz kompanije poručuju da će obavestiti javnost o donacijama nakon završetka same akcije.