McDonald’s proslavlja svoj 30. rođendan u Srbiji

Napoznatiji svetski lanac restorana – McDonald’s,  ove godine obeležava 30 godina rada u Srbiji i najavljuje otvaranje novih restorana u našoj zemlji.

McDonald's mcdonalds restoran time-out-najsavremeniji-otvaranje-renoviranje-otvaranje-novi-koncept-natural-integrity-narucivanje-enterijer-hamburger-cizburger-happy-meal-big-mac-trgovina-maloprodaja-srbija-timp-portal-n
foto: McDonald’s Srbija

McDonald’s je bio prva međunarodna kompanija koja je davne 1988. godine došla u tadašnju Jugoslaviju i Jugoistočnu Evropu i, ujedno, prvi lanac restorana ove vrste koji je uveo novu poslovnu kulturu i oblik posluživanja hrane.

„Tokom prethodne tri decenije smo se menjali, pratili nove trendove ali i značajno  investirali u Srbiju. Ukupno smo otvorili 26 restorana, zaposlili preko 1.200 ljudi i uslužili milione gostiju. I narednih godina nastavićemo sa ulaganjima, otvaranjima novih restorana i zapošljavanjem ljudi“, istakao je Veselin Janićijević, direktor kompanije McDonald’s u Srbiji i dodao da su zaposleni koji su posvećeni svom poslu, lojalni i otvoreni za nova znanja i iskustva, najvažniji stub uspeha ove kompanije.

Prema njegovim rečima, plan je da se u ovoj godini, tačnije u novembru, otvori još jedan restoran u Novom Sadu, kao i da naredne godine naša zemlja dobije još dva nova restorana.

U godini u kojoj obeležava tridesetogodišnjicu rada, McDonald’s je u Srbiji uveo nekoliko novih usluga, kao što je dostava hrane na kućnu adresu u Beogradu i u Novom Sadu.

Tu je i posluženje hrane za stolom, gde hostese u restoranima pomažu gostima da, nakon što oni poruče hranu, mogu da sednu a hostese će im porudžbinu doneti za sto.

Početkom godine, beogradski restoran Time-Out postao je i njihov najmoderniji objekat u našoj zemlji jer je renoviran prema novom konceptu koji je uneo inovacije u enterijer i naručivanje hrane.

Za uspeh koji traje 30 godina, iz kompanije kažu da su zaslužni i njihovi partneri – lokalni dobavljači koji poštuju sve procedure i pravila kada je bezbednost hrane u pitanju i koji svakodnevno isporučuju sveže namirnice restoranima.

Svoj uspeh McDonald’s deli i sa lokalnom zajednicom tako što podržava sportske, umetničke i kulturne manifestacije, ali pomaže i različita udruženja, institucije i osobe sa posebnim potrebama tako što im obezbeđuje da rade u njihovim restoranima i na taj način pomaže njihovu inkluziju.