Prilozi iz humanitarnih kasica pružaju podršku projektu „Bitka za znanje“

Tradicionalno dobrovoljno prikupljanje priloga u okviru „humanitarnih kasica“ u McDonald’s restoranima, tokom avgusta i septembra – kada se mališani pripremaju i kreću u novu školsku godinu, biće namenjeno Fondu B92 i akciji „Pčelice“ u okviru projekta „Bitka za znanje“.

Prilozi iz humanitarnih kasica pružaju podršku projektu Bitka za znanje McDonald’s Srbija humanitarne kasice prilozi restorani fond b92 učenje deca škola trgovina maloprodaja srbija timp portal
foto: McDonald’s Srbija

Ove donacije obezbeđuju gosti a prilozi, koji se prikupljaju u kasicama smeštenim na pultovima za naručivanje hrane u okviru restorana, namenjeni su nabavci robota „Pčelica“.

„Jedna od vrednosti koju promovišemo je jednakost i iste šanse za sve te smo zbog toga odlučili da podržimo akciju „Pčelice“ za nabavku robotičke didaktičke opreme koja će pomoći deci da lakše uče slova, brojeve, jezik ili bilo koju drugu oblast koju nastavnik izabere“, izjavila je Desanka Landauer, direktorka marketinga kompanije McDonald’s u Srbiji.

Akcija „Pčelice“ deo je nacionalne kampanje „Nacionalni dan davanja“ koju podržavaju Srpski filantropski forum i Savet za filantropiju.

„Masovne akcije su veoma važne, jer šire ideje solidarnosti i dobročinstva i uključuju sve bez obzira na finansijsko stanje a masovnim učešćem se i malim sumama mogu rešiti veliki problemi. Pozivam sve da ubace prilog u humanitarne kasice, kako bi uz pomoć “košnica” i “pčelica” deca sa smetnjama u razvoju u školama širom Srbije savladali nastavu i usvojili nova saznanja kroz lakši, brži i zanimljiviji pristup“, rekao je Veran Matić, predsednik Upravnog odbora Fonda B92.

Iz kompanije McDonald’s kažu da će nakon završetka akcije obavestiti javnost o ostvarenim donacijama.