Pet škola u Srbiji dobija setove robota

U svim McDonalds’s restoranima u našoj zemlji je tokom avgusta i septembra u „humanitarnim kasicama“ prikupljan novac za Fond B92 i njihovu akciju „Pčelice“, u okviru projekta „Bitka za znanje“.

Prilozi iz humanitarnih kasica pružaju podršku projektu Bitka za znanje Mcdonald's Srbija humanitarne kasice prilozi restorani fond b92 učenje deca škola trgovina maloprodaja srbija timp portal
foto: McDonalds’s Srbija

Prikupljeno je ukupno 583.550,00 dinara koji će biti iskorišćeni za kupovinu „košnica“, odnosno seta od 6 robota „Pčelica“.

Robot ima kapacitet da pamti zadate komande sa komandne ploče koja se nalazi na samom robotu bez dodatne upotrebe računara ili znanja programskog jezika.

Lakim komandama pčela savladava zadatke prepoznavanja brojeva i slova, ili zadataka iz matematike i jezičke sintakse, po komandama koje im zadaju đaci.

„McDonald’s je doprineo da hiljade njihovih gostiju malim doprinosima naprave veliki rezultat. Pčelice će pomoći desetinama učenika sa posebnim potrebama da lakše, kreativnije savladavaju veštine i znanja“ rekao je Veran Matić, predsednik Upravnog odbora Fonda B92.

„Drago nam je da smo, uz pomoć naših gostiju obezbedili setove robota za pet od 48 škola u Srbiji koje su namenjene za obrazovanje dece sa smetnjama u razvoju“, izjavila je Desanka Landauer, direktorka marketinga kompanije McDonald’s u Srbiji.

Ovu akciju realizovao je Fond B92 u okviru Nacionalnog dana davanja koji je inicirao Srpski filantropski forum, Koalicija za filantropiju uz podršku premijerke Ane Brnabić i USAID.