Mališani se u McDonald’s-u družili sa poznatim piscem

Kompanija McDonald’s je u saradnji sa izdavačkom kućom Laguna i poznatim dečjim piscem Urošem Petrovićem, u svom restoranu na Terazijama, organizovala druženje i promociju nove knjige ovog popularnog autora – Neko se uselio u onu staru vilu.

Mališani se u McDonald's-u družili sa poznatim piscem uroš petrović knjiga Neko se uselio u onu staru vilu laguna trgovina maloprodaja srbija timp portal
foto: Mcdonald’s

Školarci su uživali u razgovoru, druženju i rešavanju mozgalica sa velikim majstorom zagonetnih pustolovina i mozgolomnih zavrzlama.

„Deca su naše najveće bogatstvo a književnost je najvažnija za očuvanje jezika jedne nacije. McDonald’s je poznat kao kompanija koja pruža značajnu podršku deci i programima koji se bave mališanima. Takođe McDonald’s u Srbiji se ove godine priključio našem globalnom programu ‘Happy Readers‘ pa tako deca mogu da biraju da li će uz Happy Meal dobiti knjigu ili igračku“, izjavila je Desanka Landauer, direktorka marketinga u kompaniji McDonald’s.

Neko se uselio u onu staru vilu je Urošev novi roman, koji je ilustrovao Aleksandar Zolotić, veliki majstor tajanstvene svetlosti papira.

Ujedno, ovo je nastavak saradnje koju su McDonald’s, Laguna i Uroš Petrović započeli još 2017. godine.

„Odrasli imaju mnogo više znanja, obrazovanja i isustva od dece ali deca imaju mnogo više mašte, ideja i slobodnog duha od odraslih. Misija onih koji se bave decom trebalo bi da bude da ona odrastu u ljude pune znanja, obrazovanja i iskustva ali da im ostane ona mašta, ideje i slobodni duh iz detinjstva“, rekao je Petrović.

Nakon predstavljanja knjige, dečji pisac je potpisivao svoju novu knjigu koju je na poklon od kompanije McDonald’s dobilo stotinak mališana.