Najstarija prodavnica u Srbiji proslavila 60-ti rođendan

Najstarija prodavnica u Srbiji, Maxi supermarket na beogradskom Cvetnom trgu, ovog vikenda proslavila je 60-ti rođendan prisećajući se nekih starijih vremena.

maxi cvetni trg rođendan najstarija prodavnica u srbiji maxi-supermarketi-srbija-17-rodjendan-Nenad-Veljkovic-mafin-maxi-superarket-alonso-zdrava-hrana-maksi-lider-u-maloprodaji-trgovina-maloprodaja-srbija-timp-portal-n
foto: Delez Srbija
Rođendanska proslava bila je u znaku automobila, muzike, mode i trendova koji su obeležili šezdesete godine prošlog veka. Za sve koji su se našli u blizini ove radnje pripremljen je celodnevni zabavni program. Posetioci su imali priliku da uvide zašto su to bile „lude godine“, kakav je Beograd bio tih dana, šta se od odeće oblačilo i kakva se muzika slušala.
Oldatjmeri su okupirali pažnju ljubitelja retro automobila, dok su za one koje vode računa o fizičkim aktivnostima prikazni sportski trendovi koji su bili aktuelni pre šest decenija. Najmlađi su uživali u starim crtanim filmama i pesmama dečjih horova Kolibri i Čarolija.
Sam kraj rođendanske proslave obeležio je koncert Bisere Veletanlić i Vasila Hadžimanova, kao i u nastup DJ Vlada Džet i Bestbeat.
Prvi supermarket u Beogradu, i ujedno u našoj zemlji, otvoren je 28. aprila 1958. godine na Cvetnom trgu. Bio je izgrađen i opremljen po uzoru na slične prodavnice u Sjedinjenim Američkim Državama. U njemu je danas smešten Maxi market, međunarodne trgovinske kompanije Delez.