Osnovci pokazali da su zavoleli povrće

Više od 150 đaka Osnovne škole “Marija Busać” imalo je priliku da na zabavan, ali i edukativan način nauči koliko je povrće važno i zašto je potrebno da ga jedu svaki dan.

Osnovci pokazali da su zavoleli povrće Maksi-skolski-karavan-u-OS-Marija-Bursac maxi delez srbija kventin roje direktor mladen sarcevic ministar prosvete trgovina maloprodaja srbija timp portal
foto: Delez Srbija

Aktivnim radionicama Maksi školskog karavana prisustvovali su i ministar prosvete Mladen Šarčević, pomoćnik ministra prosvete Vesna Nedeljković i Kvantan Roje, generalni direktor kompanije Delez Srbija.
Oni su se uverili da se kroz igru i kratke edukativne priče deci najlakše prenosi poruka o blagotvornom dejstvu redovnog konzumiranja povrća.

Ministar je pozdravio ovaj projekat kompanije Delez Srbija i istakao da je u periodu razvoja i odrastanja dece ishrana veoma važna. On je ujedno i pozvao ostale kompanije da se uključe u aktivnosti koje će doprineti većem kvalitetu obrazovanja i odrastanja dece u Srbiji.

“Naša projekat na jednostavan način pokazuje da deca mogu lako da prihvate priču zašto je važno da jedu povrće, ali i da je prenesu dalje, svojim roditeljima. To nam otvara prostor da utičemo na njihove zdravije izbore”, naveo je Kvantan Roje, generalni direktor kompanije Delez Srbija.

Do sada je Maksi školski karavan obišao 38 škola, a do aprila sledeće godine više od 15.000 đaka prvaka u 100 osnovnih škola širom Srbije proći će radionice u kojima će učiti zašto je važno da im brokoli, šargarepa, karfiol, paprika, tikvica postanu omiljeni u tanjiru.