Školski karavan krenuo na put po Srbiji

Tek nešto više od polovine dece u Srbiji, tačnije 56%, konzumira povrće, pokazuju poslednji rezultati istraživanja Instituta za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“. Kako bi im približio značaj povrća i zdravije ishrane, Maksi školski karavan je danas krenuo u obilazak 100 škola u 14 gradova širom Srbije. 

Školski karavan krenuo na put po Srbiji maxi školski karavan povrće ishrana zdrava hrana deca osnovna škola delez srbija trgovina maloprodaja srbija timp portal
foto: Delez Srbija
Koje povrće bi trebalo da se jede da bi imunitet bio jak, vid bio dobar a srce izdržljivo, kao i mnogo drugih korisnih informacija saznaće đaci iz Beograda, Novog Sada, Subotice, Vršca, Pančeva, Smedereva, Gornjeg Milanovca, Kragujevca, Čačka, Užica, Kruševca, Bora, Zaječara i Niša.
“Deca brzo usvajaju sve ono što je dobro, samo je potrebno da im na njima jednostavan način to i objasnite. U želji da im pomognemo da se zdravije hrane, ovim projektom ćemo im na zabavan i edukativan način ispričati zašto je važno da svaki dan jedu povrće, ali i inspirisati ih da sve ono što čuju prenesu roditeljima i počnu da osmišljavaju zdravije obroke”, izjavila je Mirjana Jovašević, direktorka korporativnih komunikacija i održivog poslovanja kompanije Delez Srbija.
Više od 15.000 osnovaca biće deo ovog školskog karavana u okviru kog će kroz igre i aktivacije otkrivati šta sve povrće može da promeni u njihovom životu i kako da im postane jedna od obaveznih, ali i omiljenih namirnica u tanjiru.