U Srbiju stigla Ikea kolekcija namenjena kućnim ljubimcima

Ljubimci su danas deo savremene porodice i prisutni su u sve više domaćinstava. Stoga je kompanija Ikea kreirala Lurvig kolekciju koja obuhvata rešenja namenjena boljem životu kod kuće sa ljubimcima.

u srbiju stigla ikea lurvig kolekcija za kućne ljubimce psi mačke kreveti za pse kućice za mačke ćebad jastučići činije igračke ogrlice povoci četke za četkanje trgovina maloprodaja srbija timp portal
foto: Ikea
Sve je više kućnih ljubimaca u domaćinstvima širom sveta a svaki vlasnik psa ili mačke posmatra ih kao ravnopravne članove porodice. Čak 32% ljudi u Beogradu i okolnim područjima živi sa ljubimcima od kojih 17% deli svoj prostor sa psima a 8% sa mačkama.
„Veoma je važno da krenemo od prirodnih potreba i ponašanja životinja, kao što su način na koji naš ljubimac spava, jede ili se igra. Na osnovu toga možemo da dizajniramo proizvod koji se uklapa u naše „ljudske potrebe”, kao što su stil i oblik nameštaja”, kaže Barbara Schäfer, veterinarka i rukovodilac projekta.
Dizajneri su Lurvig kolekcijom želeli da ljubimcima pruže sopstveni kutak unutar doma, stoga su kreirali nameštaj od bezbednih i izdržljivih materijala i u svedenim osnovnim bojama.
Kolekcija obuhvata krevete za pse i kućice za mačke, ćebad i jastučiće, činije, igračke, ali i ogrlice, povoce i četke za četkanje i dostupna je u robnoj kući Ikea Beograd i online prodavnici.