Lindex u Srbiji obeležava mesec brobe protiv raka dojke

Poznato je da je oktobar mesec borbe protiv raka dojke, stoga je modni brend Lindex u Srbiji predstavio novu Pink kolekciju i najavio da će deo prihoda od prodaje svog asortimana donirati Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije.

lindex u srbiji lindex-pink-kolekcija-2017-jump-inn-hotel-borba-protiv-raka-dojke-triple-jump-saradnja-institut-za-onkologiju-trgovina-maloprodaja-srbija-timp-portal
foto: Lindex Srbija
U ambijentu beogradskog hotela Jump Inn, predstavljena je Pink kolekcija kojom se doprinosi borbi protiv ove opake bolesti. Odevne komade ove modne linije karakterišu materijali poput svile, kašmira i pliša. U okviru kolekcije nalazi se i modni brushalter sa protezom, namenjen ženama koje su bile podvrgnute masektomiji.
Kompanija Triple Jump, franšizni partner brenda Lindex u Srbiji, treću godinu za redom sarađuje sa Institutom za onkologiju i radiologiju Srbije. Stoga će, od 19. oktobra do  1. novembra, 10 % prihoda od prodaje asortimana sa odeljenja žena i veša donirati donirati ovoj zdravstvenoj ustanovi.
„Borba protiv raka dojke je važan deo Lindex-ove društvene odgovornosti koja je tokom godina doprinela finansiranju istraživanja raka i povećanju svesti o bolesti. Veoma smo ponosni na to što smo prošlih godina imali pozitivne reakcije kupaca koji su pokazali veliku posvećenost“, izjavila je Jelena Zorica, brend menadžerka Lindex-a u Srbiji.
Na ovom događaju zvanicama se obratila i dr Branka Radmanović, plastični i rekonstruktivni hirurg Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije, koja je istakla važnost podrške u poboljšanju uslova u ovoj ustanovi.