Vrbas i Paraćin dobijaju Lidl prodavnice

Trgovinski lanac Lidl u Srbiji nastavlja sa otvaranjem novih prodavnica, te će 11. aprila prve kupce dočekati njihovi diskonti u Vrbasu i Paraćinu.

Zavirite u Lidl prodavnicu Ovako izgleda Lidl prodavnica u Srbiji (FOTO) lidl srbija otvaranje prodavnica 11 oktobar kupovina akcije sniženja proizvodi lidl u srbiji trgovina maloprodaja srbija timp portal
foto: TiMP portal

Tokom proteklih pola godine, stanovnici 19 gradova Srbije imali su priliku da pazare u njihovim prodavnicama a od narednog četvrtka to će moći i građani Vrbasa i Paraćina.

Nove radnje imaće asortiman od 1.500 proizvoda a prilikom njihovog opremanja vodilo se računa o jasnom rasporedu polica kako bi se kupci lako snalazili i brzo prolazili kroz kase.

Iako su sve Lidl prodavnice u Srbiji građene po savremenom konceptu i, ujedno identične, Lidl u Paraćinu je jedinstven po tome što čuva deo istorije.

Pred početak izgradnje ove prodavnice na lokaciji je otkriveno arheološko nalazište koje je dalo uvid u delove prošlosti koje je kompanija, u saradnji sa Zavičajnim muzejom Paraćin, odlučila da sačuva od zaborava i podeli sa građanima ovog grada i ostatka Srbije.

Lidl u Srbiji finansirao je zaštitna arheološka istraživanja, tokom kojih su na lokaciji otkriveni različiti predmeti iz svakodnevne upotrebe koji potiču iz I veka naše ere, poput delova nakita, tegova i raznovrsnih alata koji su napravljeni od kosti i kamena, dok najveći broj tih nalaza čine delovi grnčarije.

Prodavnica u Vrbasu, koja se nalazi u ulici Maršala Tita 2 kao i u Paraćinu, koja je smeštena u Carice Milice 4, radiće svakog dana u nedelji, od 8 do 22 sata.