Lidl uskoro zapošljava prodavce u Srbiji

Prema navodima agencije Beta, trgovinski lanac Lidl planira da u martu objavi konkurs za zapošljavanje više od 1.000 trgovaca koji će raditi u njihovim maloprodajnim objektima širom Srbije a čije se otvaranje očekuje u toku ove godine.

Lidl u Srbiji konkurs zaposljavanje prodavci trgovci posao Lidl Srbija otvaranje-prodavnica-2018-godine-trgovinski-diskontni-lanac-izgradnja-radnje-savremeni-objekat-distributivni-centar-Nova-Pazova-zaposljavanje-schwarz-kaufland-trgovina-maloprodaja-timp-portal
foto: Lidl Srbija
Veliki broj prodavnica je već  izgrađen a u toku su i pripreme i u ostalim segmentima poslovanja, rečeno je ovoj agenciji iz kompanije Lidl.
“Trenutno su otvorene prijave za rad u našem logističkom centru u Novoj Pazovi a u martu očekujemo konkurs za zapošljavanje prodavaca u diskontima širom zemlje, što će biti i najveći talas zapošljavanja u našoj kompaniji”, istakla je Martina Petrović, rukovodilac korporativnih komunikacija Lidla u Srbiji.
Ona je dodala da svi koji su zainteresovani za rad u ovom trgovinskom lancu, otvorene konkurse i prijave mogu naći na njihovom karijernom sajtu (www.karijera.lidl.rs) kao i da je njihov proces selekcije jednostavan ali i transparentan. U Lidlu u našoj zemlji trenutno radi više od 400 ljudi, uglavnom na korporativnim pozicijama.
Iako su prvo zemljište za izgradnju marketa kupili 2012. godine, u njihovim radnjama još uvek ne možemo pazariti jer su za to, kako kaže Martina Petrović, potrebne temeljne pripreme.
„Ovo je kompleksan zadatak u kome je potrebno uskladiti veliki broj procesa, kao što je odabir pravih lokacija, izgradnja i snabdevanje prodavnica robom, priprema logističkog centra, odabir asortimana… Iz tih razloga je i većina naših zaposlenih prošla višemesečnu obuku u inostranstvu, tokom koje su radili na zadacima koji ih ovde očekuju“, navela je ona.
Podsećamo da je Lidl međunarodni trgovinski lanac koji poseduje preko 10.000 prodavnica u 30 zemalja i zapošljava više od 215.000 ljudi. Ujedno, deo je nemačke Schwarz grupacije u okviru koje posluje i lanac marketa Kaufland.

Pročitaj i:

STIŽE LIDL: Otvoren konkurs za 1.000 prodavaca

izvor: Beta