Lidl u Srbiji postao deo Foruma za odgovorno poslovanje

Kompanija Lidl Srbija postala je punopravna članica biznis mreže posvećene unapređenju društveno odgovornog poslovanja – Foruma za odgovorno poslovanje.

Lidl u Srbiji konkurs zaposljavanje prodavci trgovci posao Lidl Srbija otvaranje-prodavnica-2018-godine-trgovinski-diskontni-lanac-izgradnja-radnje-savremeni-objekat-distributivni-centar-Nova-Pazova-zaposljavanje-schwarz-kaufland-trgovina-maloprodaja-timp-portal
foto: Lidl, arhiva

Na prvom sastanku Foruma u ovoj godini, predstavnici Lidla predstavili su aktivnosti kojima podržavaju društveno odgovorno poslovanje.

Na osnovu toga, članice su jednoglasno prihvatile njen ulazak u ovu zajednicu.

“Društveno odgovorno poslovanje je važan deo naše korporativne filozofije i zbog toga se trudimo da razumemo naš uticaj na zajednicu, kako bismo mogli da donosimo održive odluke. Članstvo u Forumu nam je važno, jer želimo da sa drugim kompanijama zajedničkim snagama unapređujemo kvalitet života zajednice”, istakla je Martina Petrović, rukovodilac korporativnih komunikacija, Lidl Srbija.

Prvi društveno odgovorni projekat kompanije Lidl u Srbiji pokrenut je početkom 2018. godine.

Radi se o projektu “Radi pravo – živi zdravo!”, koji se odnosi na brigu o zaposlenima.

Njegov cilj je prevencija, očuvanje i unapređenje zdravlja ljudi koji rade u ovom trgovinskom lancu, tokom radnog vremena i svakodnevnih aktivnosti.

Kroz priručnike, radionice, video materijale i stručne tekstove svi zaposleni širom Srbije obučeni su kako da pravilno dižu kutije, sede za kancelarijskim stolom ili voze viljuškar.

 

izvor: Lidl Srbija