Stiže Lidl: Potraga za 1.000 prodavaca počinje 9. marta

Nemački diskontni lanac Lidl, 9. marta otvara konkurs za zapošljavanje više od 1.000 prodavaca koji će raditi u velikom broju gradova Srbije.

Lidl u Srbiji konkurs zaposljavanje prodavci trgovci posao Lidl Srbija otvaranje-prodavnica-2018-godine-trgovinski-diskontni-lanac-izgradnja-radnje-savremeni-objekat-distributivni-centar-Nova-Pazova-zaposljavanje-schwarz-kaufland-trgovina-maloprodaja-timp-portal
foto: Lidl Srbija
Iz kompanije sa ponosom ističu da će biti prvi savremeni diskontni lanac u našoj zemlji i napominju da će operativno poslovanje započeti tokom ove godine, kada će u istom danu otvoriti između 10 i 20 prodavnica.

Šta čeka buduće prodavce?

Iz Lidla poručuju da će budućim kolegama ponuditi konkurentne radne uslove u pogledu naknade, benefita i radnog okruženja. To će biti jedan od retkih trgovinskih lanaca u našoj zemlji čiji će prodavci imati petodnevnu radnu nedelju. Uz to, elektronska evidencija radnog vremena omogućiće plaćanje i prekovremenog rada po sistemu „svaki minut se plaća“.
„Raspisivanjem ovog konkursa započinjemo najveći, ali ne i poslednji talas zapošljavanja u Srbiji. Naš cilj je da kupcima širom zemlje ponudimo najbolji odnos cene i kvaliteta po kom smo i prepoznati u svetu, pa ćemo, u skladu sa širenjem mreže i potrebama poslovanja, nastaviti sa zapošljavanjem“, istakla je Martina Petrović, rukovodilac korporativnih komunikacija Lidla u Srbiji.
Ova kompanija je zbog fer odnosa prema zaposlenima već nagrađivana kao najpoželjniji poslodavac u više zemalja i ističe da će i u Srbiji zaposlenima pružati mogućnost profesionalnog razvoja i napretka.

U kojim gradovima će raditi prodavci?

Prodavci koji će se putem ovog konkursa zaposliti, radiće u Lidlovim diskontima u:
– Beogradu
– Boru
– Inđiji
– Leskovcu
– Nišu
– Novom Sadu
– Jagodini
– Kikindi
– Kragujevcu
– Kruševcu
– Pančevu
– Smederevu
– Somboru
– Subotici
– Šapcu
– Užicu
– Vršcu
– Zrenjaninu
Više oko 300 ljudi biće zaposleno samo u Beogradu a u svakom od ostalih gradova posao će dobiti više od 40 prodavaca.

Ovo su bitni uslovi za zaposlenje

Ako živite u nekom od ovih gradova, ili u njemu želite da radite, za posao se od 9. do 24. marta možete prijaviti putem zvaničnog Lidlovog karijernog sajta – karijera.lidl.rs.
Osnovni uslov je da imate najmanje srednju stručnu spremu, dok je iskustvo u radu sa kupcima prednost, ali ne i obavezujući uslov.

Zaposleni mogu raditi puno i nepuno radno vreme

Zaposleni u Lidlu radiće puno ili nepuno radno vreme. Nepuno podrazumeva sve situacije u kojima zaposleni radi manje od 36 sati nedeljno i u Lidlu će postojati nekoliko opcija za zaposlenje na nepuno radno vreme, raspoređenih u radnu nedelju koja traje 5 dana.
Ugovorom na nepuno radno vreme, zaposleni ostvaruje iste benefite kao i oni koji rade na istim pozicijama a čija je radna nedelja puna, od 40 sati. Tako, će ovi zaposleni imati jednak broj dana godišnjeg odmora, godina rada donosi punu godinu staža i prijavljeni su na ugovoren iznos plate za koji se uplaćuju srazmerni doprinosi i osiguranja.
„Prednost ovog načina rada je što zaposleni, za adekvatnu naknadu, radi manji broj sati i ima više slobodnog vremena. Naša kompanija u velikom broju zemalja u kojima posluje primenjuje ovaj princip angažmana, koji nam omogućava bolju organizaciju rada a zaposlenima daje fleksibilnost uz konkurentnu naknadu, jer će sat rada u Lidlu biti bolje plaćen od tržišnog proseka u ovoj industriji“, ističe Martina Petrović.
U skladu sa Lidlovim jedinstvenim modelom poslovanja, zadaci zaposlenih u prodavnici se ne razdvajaju prema pozicijama, što znači da će prodavci imati različita zaduženja – radiće na kasi, usluživaće kupce, radiće u pekari i obavljaće poslove slaganja robe.
Kako bi radne zadatake uspešno obavljali, ova kompanija će svim budućim zaposlenima organizovati plaćenu obuku čiji je osnovni cilj uvođenje u posao i osposobljavanje za rad.
Iz Lidla u Srbiji su još jednom podsetili da, bez obzira na to da li je u nekom gradu raspisan konkurs za zapošljavanje ili se u njemu gradi prodavnica, naknadno će saopštiti koje će radnje otvoriti u prvom talasu.