Lidl otvara vrata svojih prodavnica 2018. godine

Nemački diskontni lanac Lidl planira da naredne, 2018. godine, otvori svoje prve radnje u nekoliko srpskih gradova.

Lidl-Srbija-otvaranje-prodavnica-2018-godine-trgovinski-diskontni-lanac-izgradnja-radnje-savremeni-objekat-distributivni-centar-Nova-Pazova-zaposljavanje-schwarz-kaufland-trgovina-maloprodaja-timp-portal
foto: Lidl Srbija
Iz kompanije su za TiMP portal izjavili da su trenutno fokusirani na kupovinu lokacija, planiranje gradnje i uspostavljanje sistema unutar organizacije. Sve se to čini kako bi se uspešno pripremili za otvaranje prvih prodavnica u našoj zemlji.
Tokom prošle godine otpočela je izgradnja logističko-distributivnog centra u okviru kog će se nalaziti i upravna zgrada. Iz Lidla navode da gradnja u Novoj Pazovi teče u skladu sa postavljenim rokovima.
Iako je u nekim gradovima izgradnja prodavnica u toku, iz Lidla podsećaju na to da bez obzira kada će se ona na tim lokacijama završiti, nijedan objekat neće biti otvoren pre 2018. godine. Sve radnje ovog diskontnog lanca u Srbiji biće izgrađene prema najnovijem, savremenom, konceptu gradnje i uređenja prodavnica.
U zemljama našeg okruženja u kojima posluje, Lidl je jedan od najpoželjnijih poslodavaca. Sve koji žele da postanu deo tima koji će otvoriti Lidl u Srbiji iz kompanije savetuju da prate njihov karijerni sajt kako bi bili u toku sa najnovijim oglasima.
“Sva novootvorena radna mesta blagovremeno oglašavamo na portalu karijera.lidl.rs. Veliki oglas za zapošljavanje radnika, koji će raditi u prodavnicama bio je u septembru prošle godine i sukcesivno će se oglašavati i u budućnosti”, poručuju iz ovog trgovinskog lanca.
Od zemalja u regionu Lidl već duži niz godina poseduje prodavnice u Hrvatskoj, Mađarskoj, Bugarskoj i Rumuniji. Kompanija je prošle godine prve radnje otvorila u Litvaniji a u narednom periodu planira se ulazak na tržišta Sjedinjenih Američkih Država i Srbije.
Nama ostaje da još malo pričekamo na kupovinu u Lidlovim diskontima i vidimo do kakvih će promena dovesti ulazak novog međunarodnog igrača na naše maloprodajno tržište.
Lidl je međunarodni trgovinski lanac koji poseduje preko 10.000 prodavnica u 30 zemalja i zapošljava više od 215.000 ljudi. Ujedno, deo je nemačke Schwarz grupacije u okviru koje posluje i lanac marketa Kaufland.

Pročitaj i:

STIŽE LIDL: Otvoren konkurs za 1.000 prodavaca