Lidl traži radnike širom Srbije

Trgovinski lanac Lidl raspisao je novi konkurs za zapošljavanje novih radnika u nekoliko gradova širom Srbije.

Lidl traži radnike širom Srbije lidl srbija konkurs za posao prodavac rukovodilac prodavnice apatin gornji milanovac loznica pirot trgovina maloprodaja srbija timp portal
foto: Lidl Srbija

Lidlu su potrebni radnici na rukovodećim pozicijama u prodavnicama u Apatinu, Gornjem Milanovcu, Loznici i Pirotu, dok će u narednom periodu biti otvorena radna mesta za prodavce u ovim gradovima, kao i u Beogradu, Kragujevcu i Novom Sadu.

Iz Lidla ističu da će budućim zaposlenima biće pružena mogućnost ličnog i profesionalnog razvoja, kao i konkurentni radni uslovi u pogledu finansijske naknade, benefita i radnog okruženja.

Zaposleni u njihovim prodavnicama imaće petodnevnu radnu nedelju, a elektronska evidencija radnog vremena omogućava plaćanje prekovremenog rada po sistemu „svaki minut se plaća“.

Regres i topli obrok računaju se kao dodatak ugovorenoj zaradi, a svaki zaposleni imaće i privatno zdravstveno osiguranje.

„Nakon širenja mreže prodavnica, sada zapošljavamo kolege u više gradova Srbije i veoma se radujemo što ćemo dobiti novu podršku kako bismo potrošačima širom Srbije ponudili najbolji odnos cene i kvaliteta“, izjavila je rukovodilac korporativnih komunikacija Lidla u Srbiji, Martina Petrović.

Oni koji žele da rade na rukovodećim pozicijama u Lidl prodavnici trebaju je da imaju minimum srednju stručnu spremu, sposobnost preuzimanja odgovornosti i brzog donošenja odluka, kao i visok stepen motivacije i izražene komunikacijske veštine, dok je iskustvo na rukovodećoj poziciji u prodaji poželjno.

Zadaci ovih radnih mesta, uključivaće i organizaciju poslovanja i aktivan rad u prodavnici, planiranje radnog vremena zaposlenih, poručivanje asortimana i izradu dnevnog obračuna.

Uslovi koje treba da ispune kandidati za poziciju prodavca su srednja stručna sprema, orijentisanost ka kupcima, poželjno iskustvo u radu u prodaji, visoka posvećenost radu, timski rad, kolegijalnost i fleksibilnost,  pedantnost i preciznost u radu.

Pod zadatke prodavaca spadaju rad sa kupcima, rad na kasi, slaganje i dopuna robe, održavanje higijene prodavnice i skladišnog prostora.

Sve prijave se mogu slati putem Lidlovog karijernog sajta gde se mogu pronaći i dodatne informacije.

Podsećamo da je Lidl prve prodavnice u Srbiji otvorio u oktobru 2018. godine i trenutno poseduje 27 radnji u 21 gradu širom zemlje.