10 tona hrane za Crveni krst Srbije

U okviru zajedničke humanitarne kampanje Crvenog krsta Srbije i Lidla Srbija, „Mala dela su velika stvar“, prikupljeno je više od 10 tona namirnica u Lidlovim prodavnicama.

Lidl u Srbiji konkurs zaposljavanje prodavci trgovci posao Lidl Srbija otvaranje-prodavnica-2018-godine-trgovinski-diskontni-lanac-izgradnja-radnje-savremeni-objekat-distributivni-centar-Nova-Pazova-zaposljavanje-schwarz-kaufland-trgovina-maloprodaja-timp-portal
foto: arhiva, Lidl Srbija

Ovoj akciji, koja je trajala od 28. novembra do 15. decembra, odazvali su se građani 26 zajednica širom Srbije.

Prikupljeni proizvodi biće dostavljeni lokalnim organizacijama Crvenog krsta Srbije, koje će ih rasporediti prema potrebama korisnika.

„Zahvalni smo svim potrošačima koji su pokazali humanost i dobru volju da doniranjem namirnica pomognu najosetljivijim članovima društva“, izjavila je rukovodilac korporativnih komunikacija u kompaniji Lidl Srbija, Martina Petrović.

U Crvenom krstu Srbije posebno ističu saosećajnost koju su pokazali građani širom naše zemlje i prepoznali važnost ove akcije.

“Solidarnost i lepota darivanja pokazale su da je humanost našim sugrađanima, koji su se odazvali našoj zajedničkoj akciji, zaista „u srcu”. Male stvari učinile su čudo – vratile su osmehe i veru u ljudsku dobrotu i onima koji na svojoj prazničnoj trpezi imaju tek po nešto”, istakao je predsednik Crvenog krsta Srbije, prof. dr Dragan Radovanović.

Kompanija Lidl Srbija obezbediće i novčana sredstva za opremanje više od 10 narodnih kuhinja širom Srbije, i to za kupovinu rashladnih uređaja.

Samo u Beogradu usluge narodnih kuhinja koristi više od 12 hiljada ljudi, u drugim gradovima Srbije ukupan broj je veći od 35 hiljada, a trećinu svih korisnika čine deca.