Lidl pomogao opremanje senzorne sobe u subotičkoj školi

U subotičkoj specijalnoj osnovnoj i srednjoj školi „Žarko Zrenjanin“ danas je, povodom Dana škole, svečano otvorena senzorna soba namenjena unapređenju motoričkih sposobnosti učenika, uz prisustvo predstavnika ove ustanove, većinskog donatora kompanije Lidl Srbija i gradskih vlasti.

Lidl pomogao opremanje Senzorne sobe u subotičkoj školi lidl srbija skola zarko zrenjanin subotica trgovina maloprodaja srbija timp portal
foto: Lidl Srbija

Stručni kadar jedne od najstarijih specijalnih škola u Srbiji, koju pohađaju deca sa smetnjama u razvoju sa teritorije četiri opštine, u budućnosti će sa svojim učenicima kvalitetnije raditi na razvoju stimulacije čula sluha, vida, dodira i mirisa, zahvaljujući opremi koja se nalazi u njihovoj novoj senzornoj sobi.

Senzorna soba je mesto opremljeno instrumentima koji pomažu da primljena informacija putem čula bude adekvatno interpretirana i da se u skladu sa njom i reaguje.

To je mesto gde  osoba sa smetnjama u razvoju unapređuje svoje komunikacione veštine, stvara osećaj sigurnosti, podstiče se na učenje, poboljšava koncentraciju i samokontrolu, ali i ukupni kvalitet života.

„Deca predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta moći će da dobiju adekvatne tretmane sa visokostručnim kadrom. Vid terapije koju će naši đaci od danas dobijati u senzornoj sobi, pogodan je za sve koji imaju poremećenu koncentraciju, senzorna oštećenja, probleme u mentalnom funkcionisanju, govorne poteškoće, smetnje u učenju, probleme u ponašanju, autizam i tome slično“, istakla je direktorka škole, Dragana Vučković.

Senzorna soba u ovoj školi ima nove podne i zidne strunjače za veću sigurnost dece, „svetlosni pramen“ za unapređenje vizuelnog doživljaja, aroma difuzer sa velikim brojem esencija koje sobu ispunjavaju lepim mirisima i koje utiču na kreativnost i povećavaju koncentraciju.

„Uvek se trudimo da budemo kompanija koja brine o zajednici u kojoj posluje,da osluškujemo potrebe naših komšija, i koliko je u našoj moći, uzvratimo gostoprimstvo. Od uprave škole dobili smo informacije šta je ovde najpotrebnije i sa velikim zadovoljstvom omogućili da se opremi senzorna soba koja će đacima pružiti adekvatno okruženje u kome se poboljšava kvalitet njihovog obrazovanja, ali i svakodnevice“, izjavila je rukovodilac korporativnih komunikacija u kompaniji Lidl Srbija, Martina Petrović.