Kupovina putem interneta sve popularnija u Srbiji

Prema podacima Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, u našoj zemlji je samo tokom prošle godine, više od 1.6 miliona ljudi kupovalo online, dok elektronska trgovina beleži stalni rast u poslednjih pet godina.

internet kupovina putem interneta online prodavnica internet prodavnica prodaja putem interneta maxi online delez srbija digital day konferencija online shopping hrana odeća obuća trgovina maloprodaja srbija timp portal
foto: Ilustracija, Pexels
Iz tog razloga se na ovogodišnjoj konferenciji Digital day, između ostalog, govorilo o tome koliko građani naše zemlje kupuju putem interneta, kako su se privikli na prednosti ovakve kupovine i kako je, generalno, posmatraju.
Zbog značaja same teme, ovo resorno ministarstvo planira da od leta započne edukativnu kampanju čiji će fokus biti na pozitivnim primerima iz prakse i pravima koja štite potrošače.
Jedna je od prvih velikih trgovinskih kompanija, koja je kupcima ponudila mogućnost elektronske kupovine putem internet prodavnice je Delez Srbija.
„Kada smo je razvijali, mislili smo o svakom detalju – od toga da kupac na jednom mestu brzo i lako pronadje namirnice, do toga da bira vreme kada će mu narudžbina stići. To je jedan od razloga zbog kojih naša internet prodavnica svakoga dana dobija nove kupce“, istakao je Nikola Zečević, digital i loyalty manadžer ove kompanije na konferenciji.