Visa dobila Svetosavsku nagradu

Kompanija Visa dobitnik je Svetosavske nagrade Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja za doprinos razvoju formalnog i neformalnog obrazovanja u našoj zemlji kroz pilot-projekat „FinPis“.

kompanija visa svetosavska nagrada visa-partner-beelgrade-beer-fest-usce-15-godina-leto-avgust-beskontaktna-placanja-banka-novac-hrana-pice-pivo-pivski-ukusi-hrana-muzika-koncerti-trgovina-maloprodaja-srbija-timp-portal
foto: Ilustracija, Pixabay
Projekat “Uključivanje finansijskog opismenjavanja u sistem obrazovanja i vaspitanja Republike Srbije“, predstavljen je 25. oktobra 2017. godine na prvom Cashless Forumu u Beogradu i biće sproveden tokom 2017/2018. godine u 36 škola širom zemlje. Obuhvatiće rad sa 1.260 vaspitača, učitelja i nastavnika i 15.000 učenika predškolskog i školskog uzrasta.
Mladen Šarčević, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, koji je i uručio nagradu, istakao je da funkcionalno finansijsko opismenjavanje ima za cilj da postavi kvalitetnu osnovu za donošenje odluka, da omogući mladima da odgovore na izazove sa kojima se susreću i bude u funkciji razvoja preduzetništva.
“Ponosni smo što je prepoznata uloga i znanje naše kompanije u razvoju programa finansijske pismenosti. Udružili smo snage i stručnost sa timom stručnjaka koji radi na „FinPis“-u kako bismo zajedno razvili obrazovna sredstava, edukativne materijale, komunikacione platforme i promotivne kampanje za ovaj projekat”, izjavio je Vladimir Đorđević, generalni direktor kompanije Visa za Jugoistočnu Evropu.