Domaća kompanija na najvećem svetskom sajmu hrane i pića

Kompanija Nectar predstavila je svoje proizvode na najvećem svetskom sajmu hrane i pića – GulFood koji se održao u Dubaiju.

Domaća kompanija na najvećem svetskom sajmu hrane i pića nectar gulfood dubai sajam nectar sok voda pice trgovina maloprodaja srbija timp portal
foto: Nectar

Sajam je okupio preko 5.000 izlagača iz 186 zemalja sveta a Nectar je svoje proizvode predstavio na štandu Privredne komore Srbije i Razvoje agencije Srbije.

Kako je istakao komercijalni direktor Nectar grupe Milan Radoš, ova kompanija sada izvozi na preko 60 zemalja širom sveta a želja joj je da u narednim godinama taj broj bude 100.

Naglašava da je strateško opredeljenje kompanije izlazak na daleka tržišta i na dalje širenje i osvajanje Afrike, UAE, Srednjeg i Bliskog istoka, stoga je ovaj sajam za njih bio više nego uspešan.

“Trendovi u FMCG industriji i u ovom delu sveta idu ka organskim proizvodima, proizvodima sa raznim funkcionalnim dodacima, ali i fuziji različitih kategorija. Iskoristili smo priliku da predstavimo naš portfolio ali i da kroz prezentaciju inovacija u sokovima i vodi ispratimo trendove koji su prisutni i na ovim dalekim tržištima”, dodao je Radoš.

Iz kompanije ističu i da su realizovali i brojne bilateralne sastanake sa potencijalnim kupcima i distributerima iz svih krajeva sveta kao i da je najviše konkretnih dogovora napravljeno sa kupcima iz Afrike, Indije, UAE, Omana, Indije i Malezije