Kompanija Delez Srbija dobitnik nagrade za zaštitu životne sredine

Trgovinska kompanija Delez Srbija dobitnik je priznanja Ministarstva zaštite životne sredine kao kompanija koja se, svojim radom i zalaganjem, istakla u domenu zaštite životne sredine.

kompanija Delez Srbija dobitnik priznanja Ministarstva zaštite životne sredine u domenu zaštite životne sredine trgovina maloprodaja srbija timp potal
foto: Ilustracija, Pixabay
Na prvom obeležavanju Svetskog dana zaštite životne sredine u organizaciji resornog ministarstva, u Botaničkoj bašti „Jevremovac“ okupili su se predstavnici državnog i privatnog sektora ujedinjeni u promociji svetskih, evropskih i nacionalnih vrednosti zaštite životne sredine.
„Kontinuirano sprovodimo aktivnosti kojima želimo da utičemo na stvaranje zdravije i čistije planete – od reciklaže otpada, preko smanjenja emisije CO2 do strateškog upravljanja viškovima hrane. Sa namerom da doprinesemo smanjenju zagađenja okoline, pokrenuli smo i projekat naplate plastičnih kesa i prvi rezultati su veoma ohrabrujući, jer se njihova potrošnja prepolovila“, istakla je Mirjana Jovašević, direktorka korporativnih komunikacija i održivog poslovanja kompanije Delez Srbija.