Kompanija Delez Srbija nagrađena za zapošljavanje osoba sa invaliditetom

Kompanija Delez Srbija nagrađena je evropskim priznanjem za različitost i inkluziju na radnom mestu. Nagrada je potvrda primenjivanja najviših standarda kada su u pitanju obaveze i aktivnosti usmerene ka prilagođavanju osoba sa invaliditetom u kompaniju i radno mesto.

Kompanija Delez Srbija dobitnik-nagrade-za-zapošljavanje-osoba-sa-invaliditetom-maxi-tempo-shopngo-trgovina-maloprodaja-srbija-timp-portal
foto: Delez Srbija
U kompaniji su danas zaposlene 263 osobe sa invaliditetom dok se sa preko 12.000 zaposlenih radi na stvaranju inkluzivnog radnog okruženja.
„Svakodnevno se trudimo da našim zaposlenima obezbedimo kvalitetne radne uslove. Posebnu pažnju posvećujemo temi inkluzije i sa Kreativno-edukativnim centrom ostvarujemo partnersku saradnju poslednjih deset godina. Samo tokom ove godine angažovali smo 36 korisnika centra koji daju značajan doprinos u podizanju kvaliteta usluge u prodavnicama, radom na pakovanju robe na kasi i u službi podrške“, istakla je Ivana Pejak iz kompanije Delez Srbija.
Ovu nagradu za različitost i inkluziju dodelila je svetska kompanija Springboard, koja pruža podršku korporacijama i različitim organizacijama da postanu što bolji poslodavac i izbor za osobe sa invaliditetom.