Dečija klinika u Tiršovoj dobija novi endoskop

Tokom novembra u „humanitarnim kasicama“ u McDonald’s restoranima u Srbiji prikupljan je novac za Univerzitetsku dečiju kliniku u Tiršovoj. Sakupljeno je 543.000 dinara koja će, uz dodatna sredstva koja je obezbedila bolnica, biti iskorišćena za kupovinu endoskopa.

humanitarne-kasice-prilozi-novembar-mcdonalds-srbija-restorani-happy-meal-donacije-Univerzitetskoj-dečija klinika u Tiršovoj za-nabavku-nove-opreme-trgovina-maloprodaja-srbija-timp-portal-n
foto: Ilustracija, Pixabay
Da je ovaj aparat neophodan za pregled najmlađe dece, za nežno vađenje stranih tela koje je dete progutalo kao i za uvid u stanje digestivnog trakta kod starije dece nakon unosa kiselina i baza, istakao je prof. dr Zoran Radojičić, direktor Univerzitetske dečije klinike u Tiršovoj.
„Postojeći aparat je star preko 15 godina a godišnje oko 200 dece ima potrebu za ovom intervencijom“, dodao je prof. dr Radojičić.
Donaciju su, zajedničkim snagama, obezbedili gosti restorana koji su ostavljali priloge u kasicama na pultovima za naručivanje hrane i McDonald’s, koji je od 20. do 27. novembra, izdvajao 10 dinara od prodatih Happy Meal obroka.
„Ove godine nastavili smo saradnju sa Univerzitetskom dečijom klinikom u Tiršovoj. Drago nam je što smo mogli da pomognemo i da učestvujemo u obezbeđivanju ovog važnog uređaja“, istakla je Desanka Landauer, marketing menadžer kompanije McDonald’s u Srbiji.