Kids Fest uskoro u bioskopima širom Srbije

Projekcijom filma “Družina iz džungle” u sredu 1. novembra, tačno u podne u Dečjem kulturnom centru u Beogradu, otpočeće 13. Dečiji filmski festival – Kids Fest.

13-dečiji-filmski festival kids fest 1-7-oktobar-beograd-novi-sad-niš-pančevo-zrenjanin-družina-iz-džungle-dečiji-kulturni-centar-film-crtani-film-ana-štajdohar-trgovina-maloprodaja-srbija-timp-portal
foto: Kids Fest, MCF
Festival, koji će svečano otvoriti ambasadorka manifestacije pevačica Ana Štajdohar, ove godine se održava pod sloganom “Pod filmskim kišobranom”.
Na samom otvaranju nastupiće plesni hor „DF hor“ dok će prisutnu publiku pozdraviti glumci koji pozajmljuju glasove likovima iz filma „Družina iz džungle“ – Uroš Jovčić, Boris Milivojević, Stefan Bundalo, Aleksandra Širkić i Nikola Vujović.
Tokom festivala, u periodu od 1. do 7. novembra, širom zemlje najmlađi ljubitelji sedme umetnosti biće u prilici da pogledaju 17 novih filmova – osam animiranih, sedam igranih i dva dokumentarna, od kojih će većina biti premijerno prikazana u Srbiji.
„Ove godine, na Kids Festu nas očekuje zanimljivo filmsko putovanje – od severa Finske, do dalekog Meksika. Radi se o filmovima koji se neće naći na redovnim bioskopskim repertoarima, tako da ova manifestacija pruža jedinstvenu priliku da deca pogledaju kvalitetna filmska ostvarenja“, istakla je Anja Kisić, PR menadžer manifestacije.
Pored glavnog programa, u Dečjem kulturnom centru najmlađe posetioce očekuje i radioničarski program koji će obuhvatiti četiri tematska dana – Ferdinand dan, Dan kreativne animacije, Dan šonjavka i Dan meksičkog filma.
Dečiji filmski festival održaće se u preko 30 gradova širom Srbije, dok će se cene karata za bioskopske projekcije kretati od 150 do 355 dinara.