Ulepšan dan nezbrinutoj deci

Povodom obeležavanja Svetskog dana poezije, 21.marta kompanija Julius Meinl organizovala je kampanju humanitarnog karaktera na kojoj su ljubitelji kafe dobili priliku da račun umesto novcem plate stihovima.

Julius-Meinl-beč-kafa-kompanija-svetski-dan-poezije-21-mart-37-lokala-Srbija-Plati-kafu-stihom-humanitarna-akcija-za-decu-srbije-nurdor-deca-iz-zvecanske-trgovina-maloprodaja-srbija-timp-portal
foto: Julius Meinl
U protekla dva meseca stručni žiri napravio je selekciju najlepših stihova, od kojih je nastala osnova teksta pesmice „Bolji dan“. Muziku i aranžman napisao je kompozitor Ognjen Cvekić a izveo je dečji hor Kolibri.
Tog dana, ugostitelji širom Srbije, odrekli su se prihoda od prodate kafe i zajedno sa sugrađanima i ovom kompanijom prikupili značajna sredstva namenjena ugroženoj deci Srbije.
Nurdoru (Nacionalnom Udruženju roditelja dece obolele od raka) doniran je aparat za čišćenje medicinskih podova u vrednosti od 250.000 dinara dok su domu „Jovan Jovanović Zmaj” (u okviru Zvečanske) donirani dva televizora, ugaona garnitura za dnevni boravak, šest dečijih ormana i pet tepiha za dnevni boravak iste vrednosti od 250.000 hiljada dinara.
Kako bi deci iz ovog doma približili muziku i omogućili im lepo veče, kompanija je mališane odvela na jubilarni koncert hora Kolibri koji je održan 20. maja.
Izvršni direktor kompanije Julius Meinl, Goran Javorac zahvalio se svim ugostiteljskim objektima koji su učestvovali u ovoj akciji i horu Kolibri na podršci i izrazio nadu da će sledeće godine odziv biti brojniji, čime će i donirana sredstva biti veća.