Humanitarna izložba za renoviranje Instituta za onkologiju

Na humanitarno prodajnoj izložbi koja će se od 24. do 31. maja održavati u domu Jevrema Grujića, građanima će biti predstavljena kolekcija slika iz drugog dela 20. veka sa ciljem prikupljanja sredstava za renoviranje odeljenja za onkologiju Instituta za onkologiju i radiologiju.

Humanitarno prodajnom izložbom renovira se Institut za onkologiju delez srbija umetnici dela slike dom jevrema grujića od 24 do 31 maja trgovina maloprodaja srbija timp portal
foto: Ilustracija, Pexels
Svi ljubitelji umetnosti, kao i oni koji žele da budu deo humanitarne akcije, zahvaljujući kompaniji Delez Srbija, na jednom mestu će moći da pogledaju više od 100 eksponata autora različitih generacija i odaberu onu koju žele da imaju u svom vlasništvu.
Na izložbi će biti postavljene slike autora koji predstavljaju najznačajnija imena srpske umetnosti, među kojima su Mića Popović, Zoran Pavlović, Zoran Jovanović Dobrotin, Milutin Dragojlović, Olja Ivanjicki, Aleksandar Cvetković, Zdravko Mandić, Grujica Lazarević, Janoš Mesaroš i mnogi drugi.
Poslednjeg dana izložbe, 31.maja, biće održana velika humanitarna aukcija, kako bi se prikupilo što više sredstava za obnovu važnog odeljenja na Institutu i njegovo bolje fukncionisanje i za lekare i za pacijente.
Na velikoj humanitarnoj aukciji slika prikupljeno je približno dva miliona dinara. To je ujedno i prva u nizu aktivnosti koje je ova trgovinska kompanija realizovala u saradnji sa RTS-om, u okviru nacionalnog projekta “Rak je izlečiv”, a sa ciljem da se doprinese povećanju svesti o važnosti prevencije i obezbeđivanja boljih uslova za zdravstvenu negu obolelih u zdravstvenim ustanovama.