U beogradskom tržnom centru ovog vikenda vežbaju mališani

U subotu, 26. maja, u periodu od 17 do 20 časova, u atrijumu beogradskog Big Fashion šoping centra biće održan zdravstveno – sportski program Ispravi se i vežbaj namenjen najmlađim posetiocima.

U beogradskom tržnom centru ovog vikenda vežbaju mališani program ispravi se i vežbaj 26 maja big fahion beograd tržni centar dr Zdeslav Milinković trgovina maloprodaja srbija timp portal
foto: Ilustracija, Pixabay
Program obuhvata besplatni lekarski pregled kičme i stopala od strane dr Zdeslava Milinkovića, spinalnog hirurga i lekara Teniskog saveza Srbije, uz pomoć stručnog osoblja Instituta za ortopedsko – hirurške bolesti „Banjica“.
„Osnovni cilj programa je da podignemo opštu svest o problemima deformiteta kičmenog stuba ali i da ukažemo na degenerativne promene kičme kao osnovnog uzroka pojave bola u leđima. Poslednjih godina je upravo ova vrsta deformiteta jedan od najčešćih zdravstvenih problema dece predškolskog i školskog uzrasta. Neki od osnovnih razloga su savremeni način života koji vode, nedovoljno kretanja i previše vremena provedenog pred kompjuterom“, istakao je dr Milinković.
Nakon pregleda, klinci i klinceze moći će da rade i praktične vežbe za ispravljanje problema kičmenog stuba zajedno sa proslavljenim odbojkašem Vladimirom Grbićem i atletičarem Dragutinom Topićem.
Ovaj program podržali su i mladi kraratisti, Teniski savez Srbije i Teniski savez Beograda koji će na malom teniskom terenu mališanima pokazati osnove ovog sporta.