Intersport nastavlja da raste u regionu

U protekloj godini grupa Intersport ISI uvećala je prodaju na svim tržištima na kojima je prisutna. Na to je uticalo i proširenje maloprodajne mreže, kojoj se u 2017-oj priključilo 11 novih prodavnica Intersport, pet The Athlete’s Foot radnji i 3 franšizna maloprodajna objekta, saopšteno je danas iz ove kompanije

intersport-rajićeva-shopping-center-nova-pordavnica-otvaranje-15-novembar-16-radnja-u-srbiji-sortska-oprema-odeća-obuća-100-lopti-za-škole-akcija-trgovina-maloprodaja-srbija-timp-portal
foto: TIMP portal
Ukupan prihod grupe je 2017. godine iznosio 101 milion eura. U poređenju sa 2016. godinom prihodi od prodaje u Srbiji su porasli za 21,4 % a zabeležen je rast i u ostalim zemljama regiona.
„Najponosniji smo na višekanalni tržišni nastup, čime spajamo prednosti naše maloprodajne mreže i moderne onlajn prodavnice. Protekle godine smo u oblasti internet prodaje načinili veliki korak napred i mogućnost onlajn kupovine proširili na Srbiju i Hrvatsku”, istakla je Mateja Jesenek, direktorka grupe Intersport ISI.
U Sloveniji, Srbiji i Hrvatskoj grupa je prošle godine otvorila 11 novih prodavnica Intersport. Izvršena su veća renoviranja i proširenja postojećih radnji u kojima je uveden moderan trgovinski koncept. U ovim zemljama ujedno je otvoreno i prvih pet The Athlete’s Foot radnji, zahvaljujući franšiznom sporazumu koji je zaključen sa kompanijom Intersport International Corporation.
Investicije u prodajne površine ostaju jedini prioritet u 2018. godini. Iz kompanije naglašavaju da će se usmeriti na tržišta koja zbog veličine predstavljaju i neiskorišćen potencijal, kao i na nove lokacije gde još uvek nisu prisutni a planiran je rast i u oblasti onlajn prodaje.
Grupa u našoj zemlji danas poseduje 19 radnji i zapošljava 206 ljudi. Od decembra 2016. posluje kao deo globalnog investicionog fonda Enterprise Investors.