Institutu za neonatologiju uručena oprema vredna milion dinara

Institutu za neonatologiju u Beogradu uručena je medicinska oprema u vrednosti od milion dinara zahvaljujući donaciji trgovinske kompanije Gomex.

Institutu za neonatologiju uručena oprema vredna milion dinara gomex donacija aparat optiflow institut za neonatologiju beograd trgovina maloprodaja srbija timp portal
foto: Gomex

Doniran je aparat Optifow koji služi za respiratornu potporu kod novorođenčadi. Pripada grupi aparata neinvazivne respiratorne potpore i primenjuje se za oksigenoterapiju primenom High Flow nazalnih kanila.

Svečanoj primopredaji ovog aparata prisustvovali su Dr Milica Ranković Janevski, direktorka Instituta, kao i Dragan Ranisavljević, izvršni direktor za finansijske i opšte poslove kompanije.

Tom prilikom, doktorka Ranković Janevski se zahvalila na donaciji, koja predstavlja veliku pomoć u svakodnevnom radu i lečenju prevremeno rođene dece, dodajući da Optiflow aparat predstavlja „zlatni standard“ u lečenju.

Sredstva za kupovinu ovog aparata prikupljena su tokom akcije koja je u Gomex-ovim  prodavnicama trajala od oktobra do decembra prošle godine.