Kompanije uručile donaciju Institutu za majku i dete

Kompanije Henkel Srbija i Lilly Drogerie donirale su danas Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije, osam špric pumpi potrebnih za adekvatno lečenje prevremeno rođenih i teško obolelih mališana.

Henkel Srbija Lilly Drogerie donacija institutu za-majku-i-dete-Srbije-osam-špric-pumpi-lečenje-dece-mališana-pacijenti-trgovina-maloprodaja-srbija-timp-portal
foto: Henkel Srbija, Lilly Drogerie
Ove špric pumpe omogućuju olakšano intravensko doziranje i aplikovanje lekova za najmlađe pacijente. Prilikom uručenja donirane opreme, prisutnima su se obratili Prof. dr sc. med Vladislav Vukomanović, zamenik direktora Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije i Upravnik Pedijatrijske klinike, Đorđe Popović, generalni direktor sektora Deterdženti i kućna hemija kompanije Henkel Srbija, kao i Tatjana Šipetić, član Upravnog odbora ZU Apoteka Lilly Drogerie.
„U Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije „Dr Vukan Čupić“ godišnje se na bolničkom lečenju zadrži preko dvadeset šest hiljada mališana, čije lečenje podrazumeva primenu najsloženijih terapijskih procedura pri davanju lekova. Veliki deo tih lekova daje se kontinuirano, u trajanju od više sati ili dana, doziranje je veoma precizno, te je primena putem špric pumpi često jedina metoda. Donirani injektomati će svakako doprineti kvalitetu zdravstvenih usluga koje pružamo našim najmlađim pacijentima“, rekao je Prof. dr sc. med Vladislav Vukomanović.
Predstavnici kompanija Lilly Drogerie i Henkel Srbija poručili su da im je drago što su u prilici da pomognu onima kojima je pomoć zaista potrebna – najmlađim članovima našeg društva i omoguće im bolje uslove za adekvatnije lečenje kao i da im je želja da ovom akcijom apeluju na druge kompanije da više pažnje posvete bezbednosti i zdravlju dece.