Immofinanz nastavlja razvoj brenda ritejl parkova Stop Shop

Kompanija Immofinanz saopštila je da nastavlja razvoj svog brenda ritejl parkova Stop Shop, što podrazumeva širenje portfolija na 90 lokacija.

Shoppi ritejl parkovi postaju Stop Shop tržni centri shoppi borca subotica smederevo immofinanz srbija retail park trgovina maloprodaja srbija timp portal
foto: Immofinanz, arhiva

Najnovije akvizicije ove kompanije uključuju šest maloprodajnih parkova u Sloveniji i Poljskoj, sa približno 54.000 kvadratnih metara prostora za iznajmljivanje.

Pre nekoliko dana Immofinanz je priveo kraju tri projekta ukupne površine od 21.000 kvadrata i to dva ritejl parka u Sjedlicama u Poljskoj, kao i nedavno otvoreni Stop Shop ritejl park u Sremskoj Mitrovici.

Takođe, nedavno su započele i pripreme za izgradnju Stop Shop ritejl parka u poljskom gradu Zjelona Gora. 

Sve ove aktivnosti proširiće portfolio Immofinanz-a na 90 lokacija u devet zemalja, sa  prostorom od preko 650.000 kvadrata za iznajmljivanje a trenutno su u toku dodatne  akvizicije i razvojni projekti.

„Ispunili smo naš cilj da značajno povećamo portfolio Stop Shop-a na 90 lokacija u 2019. godini. Naš cilj za naredne dve godine takođe ostaje isti – želimo da povećamo broj ritejl parkova na preko 100 i to kroz i naše sopstvene razvojne projekte“, istakao je Oliver Šumi, izvršni direktor Immofinanz-a.

Podsećamo da je kompanija krajem prošle godine kupila tri Shoppi ritejl parka, u Subotici, Smederevu i Borči koji su postali deo Stop Shop porodice.