Immofinanz proslavio četvrti rođendan u Srbiji

Austrijska kompanija Immofinanz, proslavila je četiri godine uspešnog poslovanja u Srbiji. Od 2015. godine kompanija je otvorila 10 ritejl parkova u našoj zemlji.

Shoppi ritejl parkovi postaju Stop Shop tržni centri shoppi borca subotica smederevo immofinanz srbija retail park trgovina maloprodaja srbija timp portal

Joško Piteša, menadžer operacija kompanije Immofinanz u Srbiji, Sloveniji i Hrvatskoj, naglasio je da Srbija predstavlja povoljno poslovno okruženje za ovu kompaniju koji će nastaviti da se dalje razvija na srpskom tržištu.

„Kada smo 2015. godine došli u Srbiju imali smo jedno obećanje – da ostanemo i investiramo u ritejl tržište. Danas, sa 10 izgrađenih ritejl parkova, možemo sa ponosom da kažemo da smo uspešno ispunili naše ciljeve. Kada smo otvorili prvi Stop Shop u Srbiji, u Čačku, obećali smo da ćemo u Srbiju investirati 60 miliona evra. Na otvaranju našeg 10. ritejl parka, u Sremskoj Mitrovici, u avgustu 2019. objavili smo da je naša investicija u Srbiji porasla na 112 miliona evra”, istakao je Joško Piteša.

Od otvaranja prvog ritejl parka u Srbiji pa do danas, Immofinanz je obezbedio 1.700 radnih mesta za građane Čačka, Niša, Valjeva, Lazarevca, Požarevca, Vršca, Sremske Mitrovice, kao i za stanovništvo Subotice, Borče i Smedereva, gde je kompanija izvršila akvizicije ritejl parkova.

„Iskustvo koje imamo iz ovih gradova, kao i potvrda stranih i domaćih zakupaca sa kojima sarađujemo, ohrabrili su nas da dalje razvijamo naše Stop Shop-ove na tržištu u Srbiji. Zbog svega ovog, radujem se novim poslovnim poduhvatima u godinama koje su pred nama”, dodao je Piteša.