IKEA u Srbiji proslavila prvi rođendan

U petak 10. avgusta švedska kompanija Ikea proslavila je prvu godinu poslovanja u našoj zemlji. Tokom proteklih 12 meseci skoro dva miliona ljudi posetilo je robnu kuću u Bubanj potoku dok je na zvaničnoj veb stranici zabeleženo preko 10 miliona poseta.

ovako-izgleda-prva-ikea-u-srbiji-ikea-beograd-bubanj-potok-ikea-srbija-ikeasee-robna-kuca-otvaranje-10-avgust-naslovna-namestaj-dekoracija-trgovina-maloprodaja-srbija-timp-portal
foto: TiMP portal
Među najprodavanijim Ikea proizvodima u Srbiji našle su se ekološki efikasne LED sijalice kojih je ukupno prodato 206.140 komada. Kada bi se naslagalo svih 31.580 Lack stočića koji su kupljeni u beogradskoj Ikei, takva konstrukcija dostigla bi visinu 71 tornja na Avali.
Kada je reč o hrani, posetioci robne kuće kupili su više od 450.000 hot dogova i preko milion ćufti.
Program lojalnosti Ikea Family veoma je popularan i u Srbiji, te danas broji više od 140.000 članova.
Dolazak na srpsko tržište obeležilo je i otvaranje Ikea Izloga u centru Beograda u kojem posetioci mogu da isprobaju proizvode, poruče ih putem interneta i dobiju savete za uređenje doma. Zbog velikog interesovanja, Izlog će produžiti svoj rad i 6. septembra uvesti mogućnost kupovine proizvoda na licu mesta.
Tokom protekle godine otvoreni su i uslužni centri u Novom Sadu i Nišu u kojima kupci mogu da preuzmu sve ono što su naručili putem interneta.
Ujedno, ova kompanija se trudila da doprinese boljem životu zajednice u kojoj posluje. Udruženje nezaposlenih žena preko 50 godina eko BaG angažovano je na uslugama šivenja i prepravki u robnoj kući. Ravnopravnost je za Ikeu neotuđivo ljudsko pravo te su u Ikei u Srbiji 48% rukovodilaca žene, a kompanija će i u narednoj godini nastojati da doprinese pozitivnoj društvenoj promeni po pitanju rodne ravnopravnosti.