Nova kolekcija za mlade u pokretu stiže iz Ikee

Znajući da su mladi danas često u pokretu i da im selidbe ne padaju lako, kompanija Ikea lansira kolekciju Ombyte koju čine praktični proizvodi za one koji moraju da se pakuju i raspakuju.

Nova kolekcija za mlade u pokretu stiže iz Ikee Ombyte kolekcija  kutije trake selidba ikea srbija ikea beograd trgovina malopordaja srbija timp portal
foto: Ikea

Ova kolekcija nastala je kao saradnja kompanije Ikea i i tri mlada dizajnera – Erika Thomassona, Philippa Süssmanna i Ide Pettersson Preutz – koje su podržali James Futcher i Mats Nilsson, kreativni lideri ove kolekcije i drugih Ikea proizvoda.

Kod selidbe ima dosta pakovanja, pravljenja raznih spiskova i vođenja računa gde se koja stvar pakuje, a kako bi se ovaj posao malo olakšao nova kolekcija obuhvata četiri tipa kutija i još neke predmete koji se mogu koristiti tokom i nakon selidbe.

„Znamo da selidba nije jednostavan proces bilo da se ljudi sele iz doma u dom, preko ulice ili u drugi kraj grada. Zbog toga smo uz ovu kolekciju želeli da selidbu učinimo praktičnom ali i zabavnom“, izjavio je Mats Nilsson, kreativni lider u kompaniji Ikea.

Ombyte kolekcija obuhvata kutije za odlaganje, kutije za odlaganje s točkićima i torbe kao i kartonske kutije, kolica, samoleplijve trake i zaštitne navlake za selidbu.

Umesto jednoličnih sivih, prozirnih i braon boja koje se karakteristične za proizvode za selidbu i odlaganje, proizvodi ove kolekcije imaju jarke boje, interesantnu teksturu i kreativni print.

Iz Ikee kažu da će ograničena Ombyte kolekcija biti dostupna od 1. avgusta u njihovim robnim kućama i internet prodavnicama.