IKEA otpočela saradnju sa socijalnim preduzećem EkoBaG

Kompanija IKEA Srbija otpočela je saradnju sa udruženjem nezaposlenih žena koje imaju preko 50 godina – EkoBaG, zahvaljujući kojoj će članice udruženja pružati usluge šivenja i prepravke potrošačima robne kuće u Beogradu.

saradnja-ikea-srbija-udruženje-žena-ekobag-socijalno-preduzeće-šijenje-prekrojavanje-skraćivanje-robna-kuća-ikea-bubanj-potok-kupci-usluga-prostor-za-rad-trgovina-maloprodaja-srbija-timp-portal
foto: Ikea Srbija
U okviru jednogodišnje saradnje, IKEA će zaposliti dve članice ovog socijalnog preduzeća, koje će u okviru robne kuće u Bubanj potoku besplatno dobiti prostor za rad.
To znači da će svim posetiocima robne kuće na raspolaganju biti i usluge prepravke zavesa, jastučnica, stolnjaka, kecelja kao i izrada torbi. Potrebno je da kupci naruče uslugu koju žele na odeljenju Zamena i povrat robe, koja će zatim biti prosleđena članicama EkoBaG-a.
Suština poslovanja ovog socijalnog preduzeća je održivi razvoj, kroz izradu neobičnih torbi i drugih ručno rađenih premeta od recikliranih PVC banera i bilborda. Na ovaj način promoviše se koncept socijalnog preduzetništva, jačanje ekonomske održivosti ranjivih grupa u Srbiji i očuvanje životne sredine.
Od 2012. godine, IKEA sklapa partnerstva sa socijalnim preduzećima širom sveta, kako bi podržala ekonomski, održivi i socijalni razvoj zemalja u kojima posluje.
„Formiranje dugoročnih partnerstava sa socijalnim preduzetnicima daje ženama i diskriminisanim manjinskim grupama šansu za nezavisnost i bolju budućnost. Stoga nam saradnja sa socijalnim preduzećima, kakvo je i EkoBaG, pomaže u ostvarenju ove misije“ istakla je Jovana Mehandžić Đurđić, menadžer za održivi razvoj IKEA jugoistočna Evropa, dodavši da je podrška zajednici u kojoj posluju važan aspekt njihovog poslovanja.