Moda i sport stigli u Ikeu

Švedska kompanija Ikea je, u saranji sa dizajnerom Kris Stampom, kreirala novu kolekciju Spänst namenjenu ljudima koji vode aktivan stil života a koja je dostupna i u Srbiji.

ikea spanst Spänst kolekcija nameštaj za odlaganje majice skejtbord koš ikea robna kuća beograd saradnja sa dizajnerom Kris Stamp urban aktivan životni stil trgovina maloprodaja srbija timp portal
foto: Ikea Srbija
Ovom kolekcijom, Ikea zalazi u ulice i sportove ali i istražuje potkulture, poput kolekcionara patika, skejtera ili aktivne urbane populacije.
Dizajnirana u saradnji sa Kris Stampom, modnim dizajnerom iz Los Anđelesa i kreativnim direktorom robne marke Stampd, Spänst daje dgovor na pitanje „kako urediti urbano gnezdo današnjice“.
“Ideja koja stoji iza ove kolekcije je da pruži uvid u to kako mlađi potrošači organizuju svoj ormar i modne dodatke kod kuće”, ističe Kris i dodaje da zahvaljujući komadima iz ove linije želi da se ljudi ponose načinom na koji predstavljaju svoju odeću i obuću, kao i da cene svaki svoj predmet čak i kada ga ne nose.
Nova kolekcija sa sobom donosi svežinu u vidu sportskih materijala dok je inspiracija za nju potekla od betona, prirode i organskih oblika. Ona sadrži upečatljive komade za odlaganje ali i nekoliko novih, možda za Ikeu, neočekivanih predmeta – majice, kape, kapuljače kao i prvi IKEA skejtbord ali i koš.
Spänst, što na švedskom znači elastičnost, ograničena je kolekcija koja se može naći i u robnoj kući Ikea Beograd.